28/02/2021 21:45

Την Τρίτη απολογούνται οι συλληφθέντες για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Νέα προθεσμία έλαβαν σήμερα, οι τρεις συλληφθέντες για τη φονική ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είχε ως συνέπεια το θάνατο του 91χρονου.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο το πρωί, ενώπιον των Δικαστικών Αρχών προκειμένου να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου διενεργήθηκε έρευνα, μετά τον εντοπισμό, την Πέμπτη 14-1-2021 το πρωί, εντός οικίας σε περιοχή της Αμφιλοχίας, ζευγαριού ηλικιωμένων που βρέθηκαν δεμένοι και φιμωμένοι. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός, ενώ η σύζυγος του διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β., σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το συμβάν έλαβε χώρα τις βράδυνες ώρες της 8-1-2021, από τρία άτομα, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, ακινητοποίησαν τους παθόντες με την άσκηση βίας, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου”.