12/05/2021 5:17

Το νησάκι της Τουρλίδας

Το νησάκι της Τουρλίδας βρίσκεται στην περίφημη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, 5 χλμ. Από την πόλη, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σημασίας. Ονομάστηκε από το “tourlides”, ένα είδος πουλιού που φωλιζόταν στους χώρους του.

Αν και μικρό μέγεθος, η Τουρλίδα κατοικείται κυρίως από ψαράδες και αποτελεί ένα μάλλον γραφικό τοπίο, με τις παραδοσιακές «πέλαδες» (τα σπίτια των ψαράδων) να φαίνονται φαινομενικά να αιωρούνται στην ακίνητη επιφάνεια του νερού. Το γοητευτικό νησί βρίσκεται στην λεγόμενη περιοχή «Black Saline» σε σύγκριση με το «Λευκό» που παράγει θαλασσινό αλάτι ανώτερης ποιότητας.

Το Tourlida συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα οδικώς από το 1885 και μπορείτε να φτάσετε εκεί με μια γρήγορη βόλτα είτε με αυτοκίνητο είτε με ποδήλατο, ενώ συνιστάται μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα για να εκτιμήσετε την εξαιρετική ομορφιά της λιμνοθάλασσας. Το νησί προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα και μια επίσκεψη το απόγευμα είναι απαραίτητη.

Σκοπός του καναλιού DRONE .A.S είναι η προβολή και ανάδειξη της Ελλάδας. Της ομορφότερης χώρας του κόσμου και για αυτό τον σκοπό κινηματογραφούμε από αέρος της γνωστές και άγνωστες ομορφιές της χώρας μας.
Εαν και εσείς γνωρίζεται άγνωστες γωνιές του τόπου μας και επιθυμείτε να προβληθούν μέσα από το κανάλι μου επικοινωνήστε μαζί μου στο droneasgrd@gmail.com .