16/05/2021 5:35

Τοποθέτηση της Μαρίας Τριανταφύλλου για το μέλλον της Ευρώπης στη συνάντηση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων(COSAC) στη Βιέννη

DemokratieQuartier-Walking-Tour -Führung durch den Infopoint Bau.Stelle

Στη Βιέννη ως μέλος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων βρέθηκε η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου το διήμερο 8-9 Ιουλίου με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Αυστρία.
Στην τοποθέτησή της στη συνάντηση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναφέρθηκε στην ανάγκη καταδίκης των πολιτικών λιτότητας ,στην ενίσχυση του ρόλου των εθνικών αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην εκπόνηση πολιτικών για την ανάπτυξη με οικολογικό και κοινωνικό πρόσημο, καθώς και στην ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων
Όσον αφορά στην πολιτική Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε την επιθυμία της Ελλάδας για ένταξη των Βαλκανικών χωρών στην Ένωση και υπογράμμισε την ανάγκη για τερματισμό των πολέμων ,ώστε να αντιμετωπιστούν τα προσφυγικά ρεύματα αποτελεσματικότερα.
Τέλος, η βουλευτής σημείωσε , πως αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη σήμερα είναι δημοκρατία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ασφαλείς εργασιακές σχέσεις.