28/02/2021 21:36

Τρίκορφο Ναυπακτίας: Εγκαταστάθηκε ο νέος εργολάβος στον Εύηνο

Εγκαταστάθηκε την περασμένη Τετάρτη ο νέος εργολάβος στον ποταμό Εύηνο και συγκεκριμένα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας. Χωρίς ωστόσο να είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών στον ποταμό καθώς τα ορμητικά νερά και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών απέτρεψαν οποιαδήποτε προσπάθεια.

Πάνω απ’ όλα προέχει να μην κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος γιατί όσοι γνωρίζουν τον Εύηνο πρέπει να ξέρουν ότι κανένα λάθος δεν συγχωρείται.

Έτσι λοιπόν όταν το επιτρέψει ο καιρός τα σκαπτικά μηχανήματα επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους.

Το Nafpaktianews.gr παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη έγκυρα και έγκαιρα.

Οι εργασίες που αφορούν την συγκεκριμένη ανάδοχος εταιρεία “Πήγνυμι” με έδρα την Ναύπακτο είναι οι παρακάτω σύμφωνα με το δελτίο τύπου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Εύηνο

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων πρόκειται να εκτελεσθούν στον ποταμό Εύηνο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση για την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.Οι επεμβάσεις χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα γίνουν κατά σειρά προτεραιότητα, ανάλογα με την επικινδυνότητα τους, σε τουλάχιστον έξι θέσεις που έχουν εντοπιστεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Ειδικότερα, εργασίες θα εκτελεστούν σε σημεία που το συνολικό τους μήκος ξεπερνά τα 2 χλμ και αφορούν τις θέσεις Πινακάδες, ανάντη Τρίκορφου, γεωτρήσεις κατάντη Παραδείσου, Γέφυρα Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Πλακύτα και στις εκβολές του Ευήνου, στη θέση Μπούκα.

Οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υλοποιούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών που αφορά χείμαρρους, ποταμούς και κλάδους αυτών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

nafpaktianews.gr