Τσίπρας: “Δεν ήταν μόνο η ΜΕΘ του Αγρινίου που είχε 100% θνητότητα – Κάτι δεν κάναμε καλά” (VIDEO)

«Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή»   ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Star αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε την κυβέρνηση για την παραπομπή της ελληνοτουρκικής διαφοράς στην Χάγη με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των κόκκινων γραμμών είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο STAR – Υποστήριξε ότι η ΝΔ «αντιμετωπίζει ενοχικά» τη συμφωνία των Πρεσπών

Καταιγίδα σφοδρών επιθέσεων στην κυβέρνηση για όλα τα μείζονα ζητήματα έχει σχεδιάσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος «επενδύει» πολιτικά στην σύγκρουση, εντός και εκτός βουλής, με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προϊδεάσει για τις προτεραιότητες της αντιπολιτευτικής του πολιτικής το επόμενο διάστημα, δηλώνει σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει το 8ωρο, 10ωρο με ίση αμοιβή», ενώ αναφερόμενος στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «μέσω του πρόθυμου για τις «βρώμικες δουλειές» κ. Χατζηδάκη φέρνει την επιθυμία του ΣΕΒ και του ΔΝΤ που δεν κατάφεραν να το περάσουν μέσα στα μνημόνια».

Στη συνέντευξή του στο STAR ο κ. Τσίπρας κάνει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό «διαπιστώνοντας» ότι με βάση τα χρέη της ΝΔ «ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας» και διαμηνύοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή». Κατά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει τώρα-βγαίνοντας από την πανδημία- να εφαρμόζει την πολιτική του, όπως για το εργασιακό, το πτωχευτικό και άλλα νομοθετήματα που αφορούν στην κοινωνία. Τώρα λοιπόν -όπως λέει στο STAR- αρχίζει να καταλαβαίνει ο κόσμος τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για Πανδημία και εμβολιασμός:

Αυτό που δεν αποτιμάται είναι ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε σχεδόν 400 απώλειες και στη δεύτερη πάνω από 12.000, 31 φορές περισσότερες απώλειες. Και ότι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων είχαμε θνητότητα γύρω στο 60%, ενώ ο ευρωπαϊκός μ.ο. είναι στο 30-35%. Δεν ήταν μόνο η ΜΕΘ του Αγρινίου που είχε 100% θνητότητα, άλλες έξι πόλεις της χώρας (Πύργο, Κέρκυρα, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα). Αυτό για όσους λένε ότι τα κάναμε όλα καλά.

Αυτή τη στιγμή πάνω από το 70% του πληθυσμού δεν είναι εμβολιασμένοι. Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να ανοίξουμε συζήτηση για τα προνόμια του 30%. Με τόσο χαμηλά ποσοστά είναι άστοχο να ανοίγει αυτή η συζήτηση.

Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Αυτό είναι μεγαλύτερο κίνητρο από το να ξέρει ότι θα μπει σε ένα μπαράκι ή ένα εστιατόριο. Οι μη εμβολιασμένοι ίσως να πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους με τεστ πριν μπουν σε δημόσιο χώρο.

Προτιμώ να πείσουμε τους ανθρώπους για την ανάγκη εμβολιασμού παρά να τους εξαναγκάσουμε. Είναι άλλο πράγμα να μιλάμε για κάποιες ειδικές κατηγορίες και άλλο για το σύνολο του πληθυσμού.

Φοβάμαι μία διαδικασία μιθριδατισμού, μην συνηθίσουμε σιγά σιγά σε στην «αναγκαιότητα» παραβίασης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Άρα, ας αξιοποιηθεί η καμπάνια εκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση στα Μέσα, γιατί δεν έχουν πειστεί οι πολίτες; Όλοι οι πολιτικοί με εξαίρεση το Βελόπουλο είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, δίνουμε μάχη.

Μήπως δεν έγινε σωστή διαχείριση με την υπόθεση του AstraZeneca;

Για Οικονομία

Το θέμα δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί αλλά να δυστυχούν οι συμπολίτες μας. 37 δις. αφήσαμε ως μαξιλάρι στον κ. Μητσοτάκη για να κοιμάται ήσυχος, αλλιώς θα είχαμε χρεοκοπήσει.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία ελπίδα. Ωστόσο το κρίσιμο είναι αν θα υπάρξει έγκαιρη απορρόφηση και δεύτερον αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη ή θα δοθούν για άλλη μια φορά σε δέκα επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας. Αν η ανάπτυξη μετά από ύφεση 8,5% θα είναι συμπεριληπτική. Ο εργαζόμενος θα δει μείωση ή αύξηση μισθού; με το νέο νομοσχέδιο θα δει μείωση. Θα αφορά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που κινδυνεύει με λουκέτο; Αν θα αφορά τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 11′ και μετά:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ