Βαλυράκης: Δύο ψαράδες βασικοί ύποπτοι για τον θάνατό του

Δύο ψαράδες από την περιοχή της Ερέτριας φαίνεται πως θεωρούνται ύποπτοι για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε αποψινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δύο επαγγελματίες αλιείς υποδείχθησαν από αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσης, ως εκείνοι που προσέγγισαν το σκάφος του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με τον εν λόγω μάρτυρα, πάνω σε καβγά ανάμεσα στις δύο πλευρές, τα άτομα αυτά χτύπησαν με κάποιο κοντάρι τον Σήφη Βαλυράκη, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο εισαγγελέας Χαλκίδας τους καλεί, μάλιστα, σε ανωμοτί κατάθεση και έχουν διορία μέχρι τη Δευτέρα για να το κάνουν, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως υποστηρίζει ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, «ο ένας εκ των δύο τού κατάφερε με δύναμη δύο δυνατά τουλάχιστον χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά (ο Σήφης Βαλυράκης) έπεσε στη θάλασσα, και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος με ταχύτητα απομακρύνθηκε από το σημείο».

Εξάλλου, και τα πορίσματα των ιατροδικαστών έκαναν λόγο για χτυπήματα στο θύμα, τα οποία δεν δικαιολογούν θαλάσσιο δυστύχημα.

Ο Αναστάσιος Δέδες, δικαστικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ανέφερε, από την πλευρά του, πως «εφόσον ο χειριστής του σκάφους κάθεται στο μπαλόνι, δίπλα στο χειριστήριο και κινείται με μικρή ταχύτητα, είναι αδύνατον η δική του προπέλα σε αυτή τη φάση να χτυπήσει τον χειριστή. Αυτό είχα πει από την αρχή».

Όπως συμπληρώνει ο κ. Φωτάκης, «έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες συμφωνούν και οι δύο ότι έχουμε 15 χτυπήματα, έχουμε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις δηλαδή που δεν προέρχονται από την προπέλα. Και δένουν αυτά τα έγγραφα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα».

newsbeast.gr