Βάνα Μπάρμπα για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είναι δικαίωμά μου να τον υποστηρίζω»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε η Βάνα Μπάρμπα, η οποία μίλησε για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί, το ελληνικό #metoo και τις κακοποιητικές στάσεις. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα: «Μία γυναίκα αντισυμβατική που πήρε τον ταύρο και τον έπιασε από τα κέρατα γιατί να πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις δηλώσεις που φάνηκαν σε κάποιους υποστηρικτικές του Πέτρου Φιλιππίδη;»

Η Βάνα Μπάρμπα απάντησε: «Γιατί έτσι αισθάνομαι. Είναι δικαίωμά μου. Είναι δικαίωμά μας να μιλάμε και να λέμε τη γνώμη μας, να μπορούμε να σταθούμε στο ηθικό ανάστημα της άποψής μας. Είναι δικαίωμά μας, ακόμη κι αν κάνουμε λάθη. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μη με ρωτήσετε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ήθελα να απαντήσω. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο, έχω πει την άποψή μου, δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Δεν είναι μόνο η εμπλοκή, η σιωπή καμιά φορά στα media είναι χρυσός. Σας ευχαριστώ πολύ για τον σεβασμό. Δε θέλω να πω κάτι άλλο».

«Έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα στην άγνωστη που με παρακολουθεί»

Ωστόσο, η ηθοποιός βιώνει μία απίστευτη κατάσταση τα τελευταία χρόνια, καθώς μια γυναίκα την πολιορκεί συνεχώς. Όπως αποκάλυψε η ίδια στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, της χτυπάει το κουδούνι στο σπίτι, της στέλνει δεκάδες μηνύματα στο κινητό, πίνει κάτω από το σπίτι της και κατά καιρούς της στέλνει και λουλούδια.

«Είναι μια γυναίκα, η οποία έρχεται κάτω από το σπίτι και χτυπάει τα κουδούνια εδώ και τρία χρόνια. Έχω βρει το όνομά της, έχω κάνει μήνυση… Έφτασε στο σημείο χθες, να λείπω εγώ, να χτυπάει το κουδούνι και να είναι το παιδί στο σπίτι, να μου στέλνει μήνυμα το οποίο λέει: Δεν με ενδιαφέρει αν πας πάλι στην αστυνομία, εγώ θα έρθω και θα μείνω δίπλα σου. Να ξέρεις ότι θα ξαναχτυπήσω το κουδούνι και όλοι εσείς και οι δικοί σου που με κράζετε στα social media, να ξέρεις ότι εγώ δεν μασάω.

Χτυπάει το κουδούνι να της ανοίξω την πόρτα, μου στέλνει λουλούδια. Έχει εμμονή. Είναι επικίνδυνο πια. Αρχίζω και ανησυχώ πλέον. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω αν ξαναέρθει κάτω από το σπίτι μου. Είχε έρθει μια φορά κάτω από το σπίτι με ένα μπουκάλι και έπινε. Χιλιάδες τηλέφωνα. Έρχεται από τον Πειραιά με ένα παπάκι τη νύχτα. Είναι γύρω στα 40. Μπορεί να έχω 130 κλήσεις την ημέρα».

ethnos.gr