Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: «Εξαφανίστηκαν» οι καταγγελίες πριν από τέσσερα χρόνια

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση κακοποίησης και βιασμού ενός 19χρονου σε χωριό του Πλατανιά Χανίων.

Ο νεαρός είχε καταγγείλει τον βιασμό του, αλλά δεν είχε καταγραφεί ιατροδικαστική εξέταση ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια υπήρξε μία καταγγελία εκπαιδευτικού στην Διευθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Χανιών ότι το παιδί κακοποιείται και ότι έχει βιαστεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το παιδί να είχε μεταφερθεί και στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ωστόσο ο πατέρας του το είχε πάρει προτού εξεταστεί. Τότε η κοινωνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών είχε συντάξει μία έκθεση, που για άγνωστο λόγο δεν έφτασε ποτέ στις αρμόδιες αρχές. Εξετάζεται δε, αν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες οι οποίες επίσης δεν έφτασαν στις αρχές.

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του AΝΤ1, αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν είναι τέσσερις στον αριθμό και χρονολογούνται από το 2011, όταν δηλαδή ο 19χρονος ήταν 9 ετών.

Οι επόμενες έγιναν το 2013 και το 2014 και η τέταρτη το 2017 για την οποία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, η κοινωνική λειτουργός που την ανέλαβε έγραψε στην έκθεσή της ότι δε διαπίστωσε πρόβλημα με το παιδί και ότι ήταν σε απόλυτη εξάρτηση με τον πατέρα του.

Κοινωνική λειτουργός στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι καταγγελίες ήταν κυρίως για τις συνθήκες διαβίωσης και για κακομεταχείριση, υπήρχαν όμως αναφορές και για σεξουαλική εκμετάλλευση από την ηλικία των 2 ετών, αλλά όπως αναφέρει δεν μπορούσαν να τις αποδείξουν.

Να σημειωθεί ότι ο 19χρονος βρίσκεται, πλέον, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Χανίων.

«Έχει βιαστεί πολλές φορές»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ένας συγχωριανός του 19χρονου, ο οποίος είναι εκείνος που έχει αναλάβει να προστατεύσει το παιδί σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του, προσφέροντας του τα βασικά, αλλά και ασφάλεια: «Το παιδί βρίσκεται στο χωριό. Εμείς το φροντίζουμε, αλλά η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Το παιδί αισθάνεται ασφάλεια. Συνεχίζει ωστόσο να μας επιβεβαιώνει ότι έχει υποστεί βιασμούς», αναφέρει ο συγχωριανός.
«Όταν το παιδί πήγε σε κοινωνικούς λειτουργούς και εν συνεχεία εξετάστηκε από ιατροδικαστή απεδείχθη ότι έχει υποστεί βιασμούς. Το παιδί έχει βιαστεί πολλές φορές και από πολλούς. Το παιδί τους έχει αποκαλύψει όλους, όλα τα πρόσωπα», επισημαίνει ο άνθρωπος που τη δεδομένη στιγμή το φροντίζει.

Τόνισε δε ότι το παιδί είχε βιαστεί πρόσφατα από τον 66χρονο φίλο του πατέρα του. Οι χώροι βιασμού του είναι πολλοι, διάφορα σπίτια στο χωριό.

newsit.gr