20/06/2021 7:18

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την ληστεία στο Χαλκιόπουλο (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι απολογίες των τριών συλληφθέντων για τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας, η οποία είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο από ασφυξία 91χρονου άντρα. Οι τρεις άντρες, ένας ανιψιός των θυμάτων και δύο αδέρφια συντοπίτες του ηλικιωμένου ζευγαριού προσέρχονται ένας- ένας στα δικαστήρια Αγρινίου.

Στις 10 το πρωί μετέβη για να απολογηθεί ο ένας εκ των αδελφών και στη συνέχεια, με μία ώρα περίπου διαφορά θα μεταβούν και οι άλλοι δύο.. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ληστεία κατά συρροή συνέπεια της οποίας προήλθε θάνατος η κατάθεση της συζύγου του ηλικιωμένου, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Χαλκιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Πάντως η ηλικιωμένη στην κατάθεση της ανέφερε ότι «Ο ανιψιός μου και οι δύο γείτονες μπήκαν στο σπίτι μου και μας έδεσαν. Τους γνωρίζω και τους τρεις», υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη. Η άτυχη γυναίκα είπε πως γνώριζε και τους τρεις άνδρες, γεγονός που βοήθησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου να φτάσουν στα ίχνη τους και να τους περάσουν χειροπέδες

«Ήμασταν σε άλλο σημείο. Δεν ήμασταν στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα». Αυτό υποστηρίζουν τα δύο αδέρφια, που κατηγορούνται πως δολοφόνησαν τον άτυχο ηλικιωμένο μαζί με τον ανιψιό του. «Εμείς αρνούμαστε τα πάντα. Οι πελάτες μου υποστηρίζουν ότι δεν τέλεσαν το αδίκημα που τους αποδίδεται με τις κατηγορίες, λέει ο δικηγόρος. «Η δικογραφία και οι κατηγορίες στηρίζονται στην κατάθεση της παθούσας, την οποία την αμφισβητούμε» καταλήγει. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να καταθέσει και μάρτυρας υπέρ των δύο αδελφών ο οποίος θα υποστηρίξει ότι την ώρα της ληστείας ήταν μαζί τους. Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας των 3 κατηγορουμένων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.